Clockwork Orange ( Kellopeliappelsiini )

Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiini (1971) ei ole ihan mikä tahansa elokuva. Sitä ei oikein voi luokitella mihinkään elokuva genreen. Elokuva ei sovi ihan kaikille ihmisille osa kokee sen todella ahdistavana ja oksettavalta, osa taas ei älyä välttämättä elokuvaa ja sen juonta. Päänäyttelijänä toimi Malcom McDowell.

Kyseinen elokuvan esittäminen kielttiin Yhdysvalloissa koska elokuva ihannoi väkivaltaisuutta vaikka todellisuudessa sanoma on päinvastainen. Kielto kesti 27 vuotta. Kubrickin kuoleman jälkeen ilmestyi VHS- ja DVD-Julkaisuina.

Mielestäni elokuva oli hyvä mutta ei ihan abloodejen arvoinen. Mutta ei mikään huonokaan. Juoni eteni hyvin ja ennalta arvattavia kohtia ei tainnut juurikaan olla. Näytelijät vaikuttivat hyviltä rooleihinsa vaikka kaikki olivat minulle itselleni aivan tuntemattomia. Henkilöiden puvustus ja maskeeraus oli todella onnistunut ja teki elokuvasta miellekkäämmän. Varsinkin elokuvan päähahmon Alexin kohdalla. Elokuvan taide oli ihannoitavaa ja sopi elokuvan tyyliin. Suosittelen katsomaan 🙂

Olenko ainut joka piti Malcolm McDowellin hahmoa viehättävänä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + 1 =